Ghetaldus

Poliklinika Ghetaldus

Medicina rada

Ugovorite oftalmološki pregled u našoj poliklinici

Očni pregled pacijenata unutar medicine rada je ključan iz nekoliko razloga:

  1. Prevencija profesionalnih bolesti: Redoviti očni pregledi mogu otkriti rane znakove očnih problema koji su posljedica specifičnih radnih uvjeta. To omogućuje pravovremeno djelovanje kako bi se spriječile ili minimizirale ozbiljne posljedice.
  2. Očuvanje vida: Očni pregledi mogu identificirati probleme koji bi mogli utjecati na vid radnika, poput kratkovidnosti, dalekovidnosti, astigmatizma ili drugih stanja. Pravodobno prepoznavanje i liječenje ovih problema može pomoći u očuvanju vida radnika i sprečavanju daljnjeg gubitka vida.
  3. Promicanje sigurnosti na radu: Dobar vid je ključan za sigurno obavljanje poslova u mnogim industrijama. Redoviti očni pregledi mogu osigurati da radnici imaju dobar vid potreban za izbjegavanje nesreća i ozljeda na radnom mjestu.
  4. Prilagodba radnog okruženja: Na temelju rezultata očnih pregleda, poslodavci mogu prilagoditi radno okruženje kako bi smanjili opterećenje očiju radnika ili im pružili potrebne alate i tehnike za rad koji je manje naporan za oči.

Ukratko, očni pregledi unutar medicine rada su ključni za očuvanje zdravlja radnika, prevenciju profesionalnih bolesti, osiguranje sigurnosti na radu te prilagodbu radnih uvjeta kako bi se poboljšala dobrobit i produktivnost zaposlenika.

Napomena: ako nosite kontaktne leće prije pregleda obavezno ih je skinuti.

  • Meke kontaktne leće: 24 sata ranije
  • Tvrde/polutvrde kontaktne leće onoliko dana koliko ih godina nosite 
  • Ukoliko nosite leće, i recept i/ili kutijicu za leće na kojoj su vidljivi njeni parametri i tip leće
  • U slučaju da posjedujete oftalmološku medicinsku dokumentaciju, svakako je ponesite na sami pregled i postojeće naočale.