Ghetaldus

Poliklinika Ghetaldus

Sistematski pregled

Ugovorite oftalmološki pregled u našoj poliklinici

Očni sistematski pregled igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja očiju i otkrivanju potencijalnih problema na vrijeme. Evo nekoliko razloga zašto je važan:

  1. Rano otkrivanje bolesti: Sistematski pregledi omogućuju oftalmolozima da identificiraju rane znakove očnih bolesti poput glaukoma, makularne degeneracije ili dijabetičke retinopatije. Rano otkrivanje ovih bolesti može pomoći u sprječavanju daljnjih komplikacija i očuvanju vida.
  2. Praćenje promjena u vidu: Redoviti pregledi omogućuju praćenje promjena u vidu, poput promjena u vidnom polju ili promjena u dioptriji. To je posebno važno kod osoba koje nose kontaktne leće ili imaju druge specifične potrebe za korekcijom vida.
  3. Procjena općeg zdravlja: Očni pregledi mogu pružiti uvid u opće zdravstveno stanje osobe. Na primjer, neki znakovi bolesti poput visokog krvnog tlaka ili dijabetesa mogu se otkriti putem pregleda očiju.
  4. Prevencija ozljeda: Pregledi mogu pomoći u otkrivanju problema kao što su suhe oči ili umor očiju uzrokovani dugotrajnim radom na računalu. Preporuke oftalmologa za zaštitu očiju mogu pomoći u sprječavanju ozljeda ili nelagode.
  5. Edukacija o očnoj njezi: Očni pregledi pružaju priliku za razgovor o važnosti očne higijene, redovitog nošenja zaštitnih naočala i drugih preventivnih mjera za očuvanje vida.

U konačnici, redoviti očni sistematski pregledi su ključni za očuvanje zdravlja očiju, otkrivanje bolesti u ranoj fazi te pružanje preventivnih savjeta za očnu njegu.

Napomena: ako nosite kontaktne leće prije pregleda obavezno ih je skinuti.

  • Meke kontaktne leće: 24 sata ranije
  • Tvrde/polutvrde kontaktne leće onoliko dana koliko ih godina nosite 
  • Ukoliko nosite leće, i recept i/ili kutijicu za leće na kojoj su vidljivi njeni parametri i tip leće
  • U slučaju da posjedujete oftalmološku medicinsku dokumentaciju, svakako je ponesite na sami pregled i postojeće naočale.