Pravila privatnosti

Ova politika privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji se nalaze na Internet stranici ghetaldus.hr i koji su korištenjem te stranice prikupljeni i pohranjeni u bazama podataka GHETALDUS OPTIKA d.d.


GHETALDUS OPTIKA d.d. se u svojem poslovanju pridržava zakonskih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih kupaca.


Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka može poslati e-mail poruku na adresu [email protected].


Pristupanjem ili uporabom internetske stranice ghetaldus.hr, Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima uporabe ghetaldus.hr internetske stranice.


Ukoliko se Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o povjerljivosti, upućujemo Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu ghetaldus.hr.


Ovu Izjavu o povjerljivosti, GHETALDUS OPTIKA d.d. može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o povjerljivosti na ghetaldus.hr stranici. Izmjene izjave o povjerljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici.


Svaki Korisnik sam je odgovoran i dužan periodično pregledati ovu stranicu i proučiti bilo kakve promjene u Izjavi o povjerljivosti. Nastavak uporabe ove Internetske stranice od strane Korisnika nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da Korisnik potvrđuje i prihvaća sve uvjete tako izmijenjene Izjave o povjerljivosti.


GHETALDUS OPTIKA d.d. prikuplja i obrađuje osobne podatke kako bi se provela sigurna provjera autentičnosti Korisnika koji pristupa na ghetaldus.hr stranicu. Kada se Krajnji korisnik uključi u određene aktivnosti na navedenoj stranici, kao što su naručivanje proizvoda ili usluga, ispunjavanje anketa, objavljivanje komentara, slanje povratnih informacija, GHETALDUS OPTIKA d.d. će od  Korisnika zatražiti pružanje određenih informacija kao što su ime i prezime, adresa i poštanski broj, e-mail adresa, telefonski broj i to su osobni podaci koji se prikupljaju i obrađuju. Pružatelj usluga distribucije robe, također može od Korisnika zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu ili podatke o imenu i prezimenu preuzimatelja u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe od strane Korisnika, a sve u svrhu evidencije o tome tko je preuzeo paket, te prilaganja tog dokumenta Evidenciji kupaca.


Svi osobni podaci obrađeni na Internet stranici automatski se brišu.


Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Korisnika i GHETALDUS OPTIKA d.d. odvija sigurnim protokolom. Uključivanje u Identifikacijske aktivnosti i davanje osobnih podataka je odluka Korisnika. Ako Korisnik ne pruži te obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.


GHETALDUS OPTIKA d.d. neće dijeliti osobne podatke Krajnjeg korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u sljedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.


Osobne podatke će GHETALDUS OPTIKA d.d. koristiti za:

  • slanje administrativnih poruka i newslettera
  • analizu podataka

GHETALDUS OPTIKA d.d. može podijeliti osobne podatke Krajnjeg korisnika s: 

Pružateljima usluga distribucije robe u svrhu ispunjavanja narudžbi, isporuke paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte 

Pružateljima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da Korisnik podnese prigovor, reklamira proizvod te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio putem Internet stranice, a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda proizvoda od strane ovlaštenog servisa/proizvođača. 

U ovom slučaju prodavatelju se prosljeđuju osobni podaci kupca - korisnika i to: ime, prezime, adresa. 


Korisnik ima mogućnost pristupa i promjene osobnih podataka slanjem e-mail poruke na [email protected]. U toj e-mail poruci Korisnik treba navesti svoje ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti/promijeniti.


Kao preduvjet kupnje proizvoda i usluga na Internet stranici ghetaldus.hr, GHETALDUS OPTIKA d.d. traži privolu Korisnika za slanje administrativnih poruka i newslettera.


Ukoliko Korisnik ne želi primati newsletter, u bilo kojem trenutku može odabrati opciju otkazivanja primanja newslettera slanjem e-mail poruke na [email protected] ili odabirom opcije otkazivanja newslettera koja se nalazi u svakoj newsletter poruci. 


Kao uvjet kupnje proizvoda i usluga na Internet stranici ghetaldus.hr, GHETALDUS OPTIKA d.d. traži privolu Korisnika da dozvoljava aktivaciju procesa u kojem će njegovi osobni podaci (adresa, broj kartice i sl.) prilikom plaćanja kreditnim ili debitnim karticama biti pohranjeni kod HT PayWay, pružatelja usluge procesiranja i naplate kartica koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. GHETALDUS OPTIKA d.d. ni u jednom trenutku ne raspolaže tim podacima. Podaci pohranjeni kod HT PayWay brišu se odmah nakon što je proces procesiranja i naplate kartica završen osim kod opcije „Kupi odmah“ gdje Korisnik uvijek ima mogućnost otkazivanja opcije pohranjivanja ovih podataka jednostavnim klikom na polje „Zapamti moje podatke“ unutar svog profila korisnika, nakon čega će spremljeni podaci biti izbrisani od strane GHETALDUS OPTIKA d.d., te će Korisnik prilikom slijedeće kupnje unositi podatke samostalno.


GHETALDUS OPTIKA d.d. obavještava kupca vezano uz gornju privolu da HT PayWay ne pohranjuje sigurnosni kod (CCV) s (debitne, kreditne) kartice Kupca. CCV je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj koji Kupac zasebno upisuje prilikom procesa plaćanja karticom. Taj broj će Korisnik i dalje sam unositi kao dodatnu sigurnosnu provjeru.


GHETALDUS OPTIKA d.d. zadržava pravo da uslijed tehničkih poteškoća ne budu odaslani newsletteri, administrativne obavijesti, obavijest o prijavi na newsletter i ostale poruke. Slijedom navedenog, ako Krajnji Kupac primi obavijest o kojoj smo prethodno govorili ili newsletter bez da ste se registrirao na ghetaldus.hr Internet stranici, imate mogućnost odjaviti se s Internet stranice ili se odjaviti sa liste korisnika koji primaju newsletter. Imate mogućnost taj slučaj i prijaviti na adresu [email protected] radi efikasnije provedbe vaših zahtjeva i potrebnog drugog postupanja.


Maloljetnici mlađi od 14. godina ne smiju koristiti ghetaldus.hr Internetsku stranicu.


GHETALDUS OPTIKA d.d. ne prikuplja ili zadržava informacije od bilo koga tko je mlađi od 14. godina te stoga ni jedan dio ovih Internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 14. godina.


Za sve upite ili pojašnjenja Korisnici Internet stranice uvijek mogu poslati e-mail poruku na [email protected].


U bilo kojem trenutku Krajnji Korisnik može promijeniti ili povući pristanak na Izjavu o kolačičima na našim internetskim stranicama.